domingo, 28 de febrero de 2016

Preparació d'una dissolució en el laboratori d'un sòlid en un líquid

Vaig a preparar una dissolució d’aigua amb café. Les dades d’aquest problema són:
120g d’una dissolució de café en aigua al 5% en massa.

CÀLCULS
1er. Una regla de tres
120g de dissolució -------- x % de massa
100g de dissolució -------- 5% de massa
x= 120·5/100= 6 g de café
2n. Restar del total de grams de la dissolució els grams del café (component) per a obtindre els grams d’aigua.
120-6= 114 g d’aigua

MATERIALS
- Aigua (114g)                                                                                                 - Vidre de rellotge
- Café (6g)                                                                                                       - Vas de precipitats
- Balança electrónica                                                                                       - Espàtula
- Vareta de vidre

PROCEDIMENT
1er. Pesar l’aigua i el café en la balança electrónica.     

                                               
                                                          

2n. Ficar en un vas de precipitats els 114g d’aigua, i en un vidre de rellotge els 6g de café.


3r. Tirar el café al vas de precipitats on està l’aigua.




4t. Mesclar-ho tot amb una espàtula.


5é. Ja tenim el resultat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario